Sitemap
 

Har du forslag eller ideer til emner, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Eller har du lyst til selv at skrive et indlæg og dele dine erfaringer med jobsøgning med andre, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Send denne side til en ven

Min E-mail:
Mit navn
Modtagers E-mail
Besked Nyt job - nyt cv

Antoinette Kodic er blogger på Jobfisk, hvor hun fortæller om sin jobsøgning. Hun har skrevet et blog indlæg, hvor hun fortæller, hvordan hun oplevede det at få hjælp til udarbejdelse af sit CV af os.

Hvor der er en vilje

Dette er en ”solskins historie”, som beviser, at det er muligt at få et nyt job relativt hurtigt, også selvom der er krise og det er ferietid. Læs her Marie's historien, og hvad hun gjorde for at det lykkedes hende at få et nyt job på meget kort tid.

JobCard.dk i 21 Nyhederne på DR1

Fredag d. 24. april var en stor dag for os, her deltog vi i DR Nyhederne kl. 21.00 i et indslag om, at i krisetider er det endnu vigtigere at bruge sit netværk og uopfordrede i sin jobsøgning.

18.121 ledige stillinger

CareerJet har i skrivende stund 18.121 ledige stillinger alene i Danmark, hvor søgemaskinen JobIndex til sammenligning kun har cirka 7236 jobannoncer.

Guide: Skriv det perfekte CV

Hver eneste dag ryger kvalificerede ansøgere direkte i afslagsbunken til de job, de har søgt. Årsag: CV'et var uklart eller som oftest alt for beskedent. Herunder kan du se, hvordan du skærper dine chancer for, at netop du bliver kaldt til jobsamtale.

JobCard.dk på TV2 Finans

TV2 Finans kører i samarbejde med JobCard.dk i denne uge et tema, som guider dig igennem jobjunglen.

Hvis du er blevet opsagt, er der hjælp at hente

Igennem en måned kan du ringe og få svar på dine spørgsmål. Vore konsulenter og rådgivere sidder klar til at hjælpe dig på alle hverdage mellem 10.00 og 15.00

Udebliver succesen i din jobsøgning?

Er du ’gået i stå’ og synes ikke, at dine anstrengelser giver resultat, så kan vi hjælpe dig med intensiv rådgivning via telefonen på flere forskellige områder.

Få en professionel vurdering af dit CV eller ansøgning

Med et QuickSvar fra vores konsulenter styrker du dine muligheder i et jobmarked med mange ansøgere. Du har svaret inden for 24 timer.

Gode råd om dit CV

Nedenstående er en samling af tips og råd om, hvordan du skriver et godt CV, og hvad du skal være opmærksom på:

Sådan skriver du et godt CV

At skrive et godt CV bør betragtes som en proces, hvor du skriver og redigerer i indholdet af flere omgange. Læs her, hvordan du griber processen an.

Kunsten ved et godt CV

Hvad er et godt CV? Erfaringen viser, at mange - endog meget velkvalificerede kandidater - ikke har et godt CV.

Brug dine erfaringer

Du skylder dig selv og din omverden at være glad og tilfreds med livet - og dermed også med arbejdslivet. Det handler derfor om at lære af sine erfaringer og bruge dem konstruktivt til at komme videre.

Succesfuld jobsøgning

Succesfuld jobsøgning handler om, at du som udgangspunkt kender dig selv og dine kvalifikationer - og dernæst om, at du har defineret rammerne for din jobsøgning.

Dit professionelle netværk

Gennem dine år på arbejdsmarkedet har du bevidst eller ubevist skabt dig en kreds af kontakter, og alle erfaringer viser, at netop dette netværk er særdeles effektivt i forbindelse med jobsøgning.

Sådan bruger du dit netværk

Når du har fået defineret dit professionelle netværk, er næste trin at kontakte dem. Læs her, hvordan du på en professionel måde bruger dit netværk til din jobsøgning.

Kommunikationens kunst.

Alle mennesker er som udgangspunkt venlige og vil gerne hjælpe, men ingen bryder sig om at blive trængt op i en krog. Derfor handler det om, at du er meget bevidst om din kommunikation og formidler budskaberne på den rigtige måde.

Sådan opstår et nyt job

I alle virksomheder opstår løbende ledige stillinger. Der er medarbejdere, som siger op, fordi de har fundet nye udfordringer uden for virksomheden, eller de er måske blevet forfremmet eller har fået nye udfordringer internt i virksomheden.

Rekruttering til en ledig stilling

Annoncering af en ledig stilling er både dyrt og tidskrævende. Derfor prøver virksomheden at rekruttere nye medarbejdere af andre kanaler, før den griber til sidste udvej: At annoncere stillingen.

Find job

I betragtning af at det kun er 25 procent af alle stillinger som annonceres kan det som jobsøgende betale sig at bruge tid på at finde ledige stillinger, før de bliver annonceret.

Professionel sparring til din jobsøgning.

Brug andre mennesker som sparringspartnere i din jobsøgningsproces. Det gælder om, at lære af andre menneskers erfaringer og dermed hurtigere nå dit mål.

Få succes med jobsøgningen

For at få succes i din jobsøgning, er du altså nødt til arbejde med dig selv samt være villig til at ændre på din sædvanlige måde at gøre tingene på.

En opsigelse kan være positiv

Når du tænker på, at der kunne være en sandsynlighed for, at du bliver opsagt; så prøv at iagttage dine tanker. Hvad er det for nogle tanker, som du får?

Hvis du bliver opsagt.

En af de største stress faktorer når en opsigelse lurer rundt om hjørnet er tanken om økonomien. Så frem for at give fantasien frit spil kan det anbefales at du undersøger, hvordan din situation vil se ud såfremt …

Bange for at blive opsagt

Bevar troen på dig selv. Berolig dig selv med, at det er helt naturligt at føle angst og utryghed, når man står overfor ændringer i sit liv.

Skriv en god ansøgning

Det vigtigste formål med en ansøgning er, at du bliver inviteret til jobsamtale. Den skal altså ikke give dig jobbet.

Sådan læses din ansøgning

Som jobsøgende bør du være opmærksom på, hvem der er modtageren af din ansøgning. Og når du skriver bør du sætte dig i modtagerens sted.

Jobmarkedet lige nu

Lige nu bliver der varslet recession, nedgangstider, finanskriser etc.. Er der stilstand på jobmarkedet?

Lav et baggrundscheck på din kommende chef

Når du går til jobsamtale, så vær opmærksom på, at din kommende arbejdsgiver altid vil fremstille sig selv, stillingen og virksomheden så positivt, som overhovedet muligt.

Find den perfekte chef

Vi drømmer alle sammen om at finde - ikke chefen i vores liv - men så den perfekte chef. Men findes vedkommende, og i så fald, hvordan finder man ham/ hende

Find dit ønske job

Livet handler som bekendt om at lære af sine erfaringer, og bruge dem på en konstruktiv måde til at komme videre

Alle kan googles

Det er meget nemt at google et andet menneske. Og her kommer lidt af opskriften.

Du starter med at gå ind på Google. Dernæst går du ind på ”Avanceret søgning”, som er i højre side.


Facebook og jobsøgning

Alle de informationer som du har liggende på Facebook, giver et helhedsindtryk af, hvem du er, som menneske og person. Det fortæller alt sammen noget om, hvem du er.

Profiler dig selv på netttet

Hvis du ønsker at bruge nettet til at profilere dig selv og din egen faglighed, foreksempel i forbindelse med din jobsøgning, er det vigtigt, at du sørger for, at de links, der ligger om dig har en faglig karakter.

Få hjælp til din ansøgning

De fleste af os synes det er svært eller besværligt at skrive en god ansøgning. Og for de fleste af os er der år imellem, at vi skriver ansøgninger. Så når man endelig sidder der, kan det være svært at sætte ord på sig selv og sine kvalifikationer.

Typer af tests

Her kan du læse om de forskellige typer af tests, og hvad de går ud på...

Tests ved jobsamtaler!

De fleste tests fortæller en del om din personlighed og dine kompetencer, som du kan bruge konstruktivt videre frem...

Find virksomheder i vækst

Søger du uopfordret, så fokusér på vækstvirksomheder. Her er der større sandsynlighed for en positiv modtagelse og et jobtilbud...

Den gode ansøgning

Der er ingen universalopskrift eller facitliste på, hvordan man skriver en god ansøgning. Men her kommer en række gode råd til, hvad der kendetegner en god ansøgning.

Kontakt rekrutteringsfirmaer

Det kan være en god idé at tage kontakt til relevante rekrutteringsfirmaer. Læs mere om, hvordan rekrutteringsfirmaerne arbejder her...

Personprofiltesten

Det er svært at lære en person at kende på en time eller halvanden. Derfor bruger mange virksomheder forskellige udvælgelsesværktøjer...

Søg uopfordret

Læs her de anbefalinger, Adm. direktør Anne-Mette Ravn fra rekrutteringsbureauet Hartmanns giver til din jobsøgning...

Hvem får jobbet

Alle ved, at det handler om at give et godt indtryk, når man er til jobsamtale. Men hvordan gør man det?

The Power of Failure

Vi rammer alle muren i vores karrierer. Succesfulde mennesker finder veje udenom eller igennem den...

Er din ansøgning god nok!

Ofte skrives ansøgninger på et ganske uprofessionelt grundlag og fører derfor ikke til en samtale. Ansøgningen er simpelthen ikke er god nok...

De enkelte tests

Normalt tester man inden for tre områder: personlighed, holdninger og færdigheder. Læs her mere om de enkelte tests, så du ved, hvad du går ind til...

Tal og jobbet er dit

Det er ikke altid den bedst egnede kandidat, som får jobbet. Læs her om, hvordan du får jobbet i hus...

Kunsten at stille spørgsmål

Erfaringen viser, at mange ansøgere er gode til at besvare spørgsmål, men få mestrer kunsten at stille gode spørgsmål. Læs her, hvordan du griber det an...

Senior og jobsøgende.

Den ideelle kandidat til et job er ”altid” imellem 25 og 38 år. Læs her, hvordan du som senior kan gå alternative veje i din jobsøgning...

Opsagt

Reaktionerne på at blive opsagt er forskellige fra person til person. Læs mere om den krise, de fleste oplever, og hvordan man kommer igennem...

Dit professionelle netværk

En stor del af alle stillinger bliver aldrig annonceret. Hvordan kan du blive én af dem, som kommer i betragtning til de eftertragtede stillinger...

Man skal finde sig i meget

Man skal finde sig i meget, når man går til jobsamtale. Læs her om projektleder Anja Thorsens erfaringer...

Forbered dig på hvad som helst

At gå til jobsamtale kan være en broget oplevelse. Men det handler om at bruge sine erfaringer konstruktivt videre frem...

Skab en god stemning

Her er en række gode råd, som vi kan anbefale dig at have in mente. Læs her, hvordan du kan være med til at skabe en god stemning ved en jobsamtale.

Find de ledige stillinge

75 Procent af alle stillinger annonceres aldrig - læs her, hvordan du kommer i betragtning til disse stillinger...

Find dit forbillede

Alle mennesker, der har opnået succes, har haft et forbillede. Find dit eget forbillede, og få succes med din jobsøgning og karriere...

Tænk positivt

Du er nødt til at være stærk i troen, hvis du vil opnå dit job mål. Det nytter ikke at gå og sige til sig selv, at det hele ser umuligt ud, og at du alligevel nok ikke får jobbet. For så får du det heller ikke!

Skabelon til CV

Dit CV er dit "visitkort", der skal åbne døren for dig. Læs her, hvad dit CV skal bestå af, og hvordan du kommer godt i gang.

Søg uopfordret

Her er en række gode råd til, hvordan du skriver en god, uopfordret ansøgning, og hvordan du undgår de gængse faldgrupper...

Jobsøgning kræver selvtillid

Inden du kaster dig ud i jobsøgningen, er du nødt til at arbejde med dig selv og din personlige udvikling, så din selvtillid er i orden

Det handler ikke udelukkende om at være den bedst kvalificerede til jobbet, det i lige så høj grad et spørgsmål om din personlighed...

Nervøs ved jobsamtalen

Er du én af dem, som bliver nervøs, når du skal til jobsamtale! Læs her, hvordan du overvinder din nervøsitet...

Løgne og CV'er.

Når man skriver et CV, eksisterer begrebet hvide løgne ikke. En løgn er en løgn. Læs her, hvorfor løgn ikke betaler sig...

Jeg skal testes

De fleste af os kan blive lidt utrygge ved tanken om at skulle testes. Læs her om personprofil-testen...

De fik hjælp til deres jobsøgning

Læs her, hvordan andre brugere af JobCard har brugt vores services til samt hvilke erfaringer de har gjort sig.

Få hjælp til din ansøgning

Når du sender en ansøgning, har du har ét skud i bøssen! Rammer du forbi – og ryger i bunken af afslag – er muligheden forpasset.

Bliv en vinder

Læs her, hvordan du får succes med din jobsøgning, og får dit ønske job i hus.