Sitemap
 

Har du forslag eller ideer til emner, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Eller har du lyst til selv at skrive et indlæg og dele dine erfaringer med jobsøgning med andre, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Send denne side til en ven

Min E-mail:
Mit navn
Modtagers E-mail
Besked 


Facebook og jobsøgning

Af: Gitte Schramm

Hvis du er jobsøgende og samtidigt på Facebook, bør du være opmærksom på følgende:

 • Se lige din vennekreds efter i sømmene – undgå ”suspekte” typer.
 • Afhold dig fra at have fotos, hvor du optræder kanon fuld, lettere påklædt og ”i pinlige situationer” til en festival eller ved en fest.
 • Her vil jeg gerne pointere, det er selvfølgelig helt OK, at gøre det i virkelighedens verden indenfor rammerne ”privatlivets fred”, men lad være med, at efterlade dig spor i cyberspace. Det er dét som er pointen.

  Vær også bevidst om, hvilke grupper du melder dig ind i – Og hvad de fortæller om dig som person.

  Lad også være med at deltage i for mange spil/events – Det kan give indtryk af, at du bruger en del af din arbejdsdag på Facebook. Altså indikerer, at her har vi måske en person, som bruger en stor del af sin arbejdsdag på Facebook.

  Og når du sidder og opdatere din personlige profil og information på Facebook, så vær også opmærksom på, hvilket samlet indtryk det giver af dig, som person. Dine foretrukne ordsprog, dine fritidsinteresser, dine venner osv.

  Alle de informationer som du har liggende på Facebook, giver et helhedsindtryk af, hvem du er, som menneske og person. Det fortæller alt sammen noget om, hvem du er.

  Så spørg lige dig selv om det nu er det indtryk, du vil give videre til en potentiel arbejdsgiver. En god tommelfinger regel er, at du skal kunne stå inde for dine valg – også i forholdet til en potentiel arbejdsgiver.

  Derfor er du nødt til, at være bevidst om at holde ”en ren sti” og dermed give et godt indtryk - så selv hvis du bliver googlet” på Facebook, er der ikke noget at komme efter.

  Det handler samtidigt også om, at du beskytter dig selv og dit privatliv. Fuldstændigt på samme måde, som hvis du bor i et villa- eller parcelhus kvarter. Her ved naboerne jo heller ikke alt om, hvad der foregår indenfor hjemmets fire vægge.  Copyright JobCard - Kopiering kun efter skriftlig aftale


  Hvad mener du:

  Navn:
  Email:
  Overskrift:
  Kommentar: