Sitemap
 

Har du forslag eller ideer til emner, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Eller har du lyst til selv at skrive et indlæg og dele dine erfaringer med jobsøgning med andre, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Send denne side til en ven

Min E-mail:
Mit navn
Modtagers E-mail
Besked 


Nervøs ved jobsamtalenMan kan bedst håndtere nervøsitet ved at forberede sig på en jobsamtale rent mentalt. Når man ved, hvad der skal ske, er det ”mindre farligt”.

Desuden er vores hjerne så sindigt indrettet, at den ikke kan skelne mellem virkelighed og tanker, så når du rent mentalt har spillet ”scenariet jobsamtale” i tankerne, vil din hjerne begynde at opfatte det som om, du allerede har været til flere jobsamtaler, og så er det pludselig ikke en uvant – og farlig – situation længere.

Den mentale forberedelse

Denne mentale forberedelse vil gøre, at du føler dig tryg og kan slappe af i situationen, så du dermed præsenterer dig selv bedst muligt og giver det bedst mulige indtryk.

Det kan derfor anbefales, at du er velforberedt, når du går til samtale. Det gør du ved at lave research om virksomheden.

Find på et par intelligente spørgsmål, som man ikke kan finde svar på ved at se på virksomhedens hjemmeside.

Kend dig selv.

Mange interviewere mener, at tidligere opførsel er en god måde at se, hvordan en medarbejder vil opføre sig i fremtiden. Så tænk tilbage på din erfaring og på, hvad du har lært. Find et eksempel på en konflikt, hvor du lærte en lektion. Tænk på noget, du har sagt, som du senere fortrød. Forklar, hvordan du håndterede vanskelige kolleger eller klienter. Tænk også på dine initiativer og din kreativitet.

Dine svar

Tænk over, hvad du vil svare på spørgsmål som:

Hvad er din største svaghed?

Hvis du fornemmer, at intervieweren bare gennemgår en række spørgsmål - kan du svare: "Jeg bliver frustreret over kolleger, der ikke kan samarbejde".

Men hav en virkelig svaghed i tankerne. Nogle arbejdsgivere benytter dette spørgsmål til at teste en medarbejders ærlighed. Hvis din største svaghed virkelig er, at du bliver frustreret over kolleger, der ikke kan samarbejde, så har du jo ikke meget kapacitet til at udvikle dig, vel? I begge tilfælde skal du hurtigt forklare, hvordan du tackler din svaghed, så den fylder mindre.

Øv dig på dine svar, men lad være med at lære dem udenad. Selv et suverænt svar vil ikke have effekt, hvis det lyder indøvet.

Undgå stress

Alle bliver nervøse, når de er i 'den varme stol' til et jobinterview. Men man er nødt til at finde en måde at klare situationen på for at vinde.

Prøv at sammenligne et jobinterview med en aften i byen med en potentiel kæreste. Det handler om kemi. Hvis intervieweren ikke kan lide dig, vil alle de rigtige svar i verden ikke hjælpe dig. Men hvis intervieweren derimod synes om dig, vil du kunne slippe af sted med meget mere.

Et jobinterview er én af livets mange oplevelser. Interviewet kan være med til at ændre dit liv, men sandsynligheden for, at det sker, er ikke så stor. Så hvorfor ikke prøve at få det bedste ud af det.

Ønsker du at læse mere om jobsamtalen

Copyright JobCard - Kopiering kun efter skriftlig aftale


Hvad mener du:

Navn:
Email:
Overskrift:
Kommentar: