Sitemap
 

Har du forslag eller ideer til emner, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Eller har du lyst til selv at skrive et indlæg og dele dine erfaringer med jobsøgning med andre, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Send denne side til en ven

Min E-mail:
Mit navn
Modtagers E-mail
Besked 


Lav et baggrundscheck på din kommende chef

Af: Gitte Schramm

Når du går til jobsamtale, så vær opmærksom på, at din kommende arbejdsgiver altid vil fremstille sig selv, stillingen og virksomheden så positivt, som overhovedet muligt.

En god måde at afdække om det nu også er ”den perfekte chef” er ved i al diskretion at lave et lille baggrundscheck på vedkommende.

Brug dit netværk

Et godt udgangspunkt er at bruge dit netværk. Altså enten nogen som du kender eller ”nogen som kender nogen.”

En mulighed er, at du kender nogen, som på et eller andet tidspunkt har arbejdet sammen med eller været kollega med den pågældende chef.

Alternativt at nogen fra dit netværk kender nogen som har arbejdet sammen med den pågældende.

Det kan også være, at du kender nogen som er eller har været ansat i den pågældende virksomhed. Eller igen nogen, som kender nogen.

Hvordan gør man?

Kunsten er så, at kontakte de relevante personer i sit netværk, og direkte spørge dem om den pågældende chef. Eller at få dem til at formidle en kontakt til en person, som kender vedkommende.

Og så handler det igen om at spørge. Hvad er deres indtryk af den pågældende person – menneskeligt som fagligt. Har de et positivt eller negativt indtryk af vedkommende.

Et godt tip

En af de bedste kilder er, hvis du kan finde en person, som har arbejdet for den pågældende chef.

Det kan betale sig

Man skal selvfølgelig være opmærksom på, at oplysningerne er subjektive. Men stadig kan informationen give et godt billede og indtryk af den pågældende.

Det kan i den grad betale sig at lave lidt research. Som gammel headhunter har livet lært mig, at mennesker ikke altid er dem, som de selv tror, eller giver sig ud for at være. Sandheden er ofte en ganske anden eller et sted midt imellem.

Copyright JobCard - Kopiering kun efter skriftlig aftale


Hvad mener du:

Navn:
Email:
Overskrift:
Kommentar: