Sitemap
 

Har du forslag eller ideer til emner, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Eller har du lyst til selv at skrive et indlæg og dele dine erfaringer med jobsøgning med andre, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Send denne side til en ven

Min E-mail:
Mit navn
Modtagers E-mail
Besked 


Sådan læses din ansøgning

Af: Gitte Schramm

Som jobsøgende bør du være opmærksom på, hvem der er modtageren af din ansøgning. Og når du skriver bør du sætte dig i modtagerens sted.

Hvem læser din ansøgning?

Når du har sendt en ansøgning på en ledig stilling i en virksomhed. Hvem er det så typisk, der vil læse din ansøgning, og tage beslutningen om, hvorvidt du skal inviteres til en samtale.

Det er værd at vide, når du skriver en ansøgning, og sender den til en virksomhed.

I en stor virksomhed

I de større virksomhed er det typisk en HR-medarbejder som gennemgå de indkomne ansøgninger, og varetager rekrutteringsprocessen. ¨

I en mindre virksomhed

I mindre virksomheder er det typisk direktøren eller afdelingschefen, som skal bruge den pågældende medarbejder, der varetager forløbet.

En ekstern konsulent

Mange virksomheder - både små som store - outsourcer denne opgave, dvs. opgaven bliver lagt hos et rekrutteringsfirma.

I det tilfælde vil det typisk være en ekstern konsulent, som modtager og læser ansøgningerne.

Uanset om det er en stor eller lille virksomhed eller en ekstern konsulent, så er der en rekrutteringsansvarlig, som læser ansøgningerne, og beslutter hvem som skal kaldes til samtale.

Husk: Det er ofte mennesker, som har nogle andre forudsætninger og præferencerammer end dig.

Hvordan læses ansøgningerne?

Den rekrutteringsansvarliges fornemste opgave er at finde den bedste kandidat til en ledig stilling.

Og når den rekrutteringsansvarlige sidder med bunken af ansøgninger, er det vedkommendes eneste interesse at udvælge de bedst egnede kandidater, som inviteres til 1. Jobsamtale.

Som rekrutteringsansvarlig sidder man ikke og nærlæser samtlige ansøgninger. Man ”skimmer” bunken af ansøgninger, og går den hurtigt igennem.

Eneste formål er, at identificere ansøgere som er i besiddelse af de kvalifikationer, som kræves for at varetage jobbet.

Når den rekrutteringsansvarlige har skimmet en ansøgning, drager han/hun sin konklusion. Skal ansøgningen i ”Afslagsbunken”, ”måske/eventuelt” bunken, eller ” Jobsamtale bunken”.

Den rekrutteringsansvarlige bruger ofte under 30 sekunder på at læse din ansøgning og dit CV – hvorefter vedkommende beslutter sig.

Som jobsøgende bør du derfor være opmærksom på, hvem der er modtageren af din ansøgning. Og når du skriver bør du sætter dig i modtagerens sted.

Så det handler om at skrive en ansøgning, som resulterer i, at du bliver inviteret til jobsamtale i den virksomhed, hvor du har søgt job.Copyright JobCard - Kopiering kun efter skriftlig aftale


Hvad mener du:

Navn:
Email:
Overskrift:
Kommentar: