Sitemap
 

Har du forslag eller ideer til emner, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Eller har du lyst til selv at skrive et indlæg og dele dine erfaringer med jobsøgning med andre, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Send denne side til en ven

Min E-mail:
Mit navn
Modtagers E-mail
Besked 


Bange for at blive opsagt

Af: Gitte Schramm

Noget af det, som gør tanken om en potentiel opsigelse ubehagelig er, at ’blive blive valgt fra’. Man har altså ikke selv valgt situationen. Andre har valgt på dine vegne.

Det giver en rigtigt ubehagelig følelse af at være ’out of control’ og ubevidst kan du nemt ende i offer rollen, hvor du ikke selv er herre over begivenhederne.

Det handler altså om, at genfinde kontrollen, og dermed får følelsen af, at du selv styrer begivenhedernes gang indenfor nogle givne rammer.

Det værste der kan ske i situationen er, at du giver fantasien frit spil og i tankerne forestiller dig det værst tænkelige: Du bliver opsagt. At det grundet recessionen bliver mere eller mindre umuligt at finde et nyt job og du derfor ikke kan betale dine regninger etc.. Alene tankerne kan i sig selv være handlingslammende og passiviserende.

Bevar troen på dig selv

Berolig dig selv med, at det er helt naturligt at føle angst og utryghed, når man står overfor ændringer i sit liv.

Men det er vigtigt og altafgørende, at du i situationen bevarer troen på dig selv og dine kompetencer. Føler du dig usikker, og så prøv at arbejde systematisk med, hvilke kompetencer og kvalifikationer, du har oparbejdet igennem din karriere som du kan tilbyde en ny potentiel arbejdsgiver. Fokuser bevidst på dine kvalifikationer og kvaliteter, frem for at fokusere på dine begrænsninger.

Hold også i forholdet til dig selv fast i, at skulle du blive opsagt, så er det på grund af generelle nedskæringer, manglende ordretilgang m.m.. Det er altså ikke noget personligt, der er rettet mod din person eller dine kvalifikationer. Det er vigtigt, at du holder fast i dette i forholdet til dig selv.

Orienterer dig på jobmarkedet

Hvis du af den ene eller anden grund føler, du er i farezonen, så begynd allerede nu, at være proaktiv. Sid ikke og vent på, at du bliver opsagt. Begynd aktivt at tage hånd om situationen, det giver en god selvfølelse.

Gå aktivt i gang med jobsøgningen, og begynd at sondere jobmarkedet. Du skal ikke handle i panik, det kommer der ikke noget godt ud af, men begynd at undersøge jobmarkedet og dine muligheder, og vær på forkant med udviklingen.

Bevar din optimisme.

Lad være med at bruge for meget tid på at læse og lytte til dommedags profetier om recession og stigende arbejdsløshed. Bevar troen på dig selv og troen på, at du selvfølgelig får et nyt job. For du er indstillet på at gøre en ihærdig og aktiv indsats.

Selvfølgelig er det muligt at få et nyt job, også selvom der er recession. Det kræver bare en lidt større indsats og den er du villig til at gøre.Copyright JobCard - Kopiering kun efter skriftlig aftale


Hvad mener du:

Opsagt
Tina Rømer Winther, den 08-12-2008 12:41:08
Hej, ja, det er svært at bevare optimismen i en selv, da man får at vide man skal søge 4 jobs pr uge. Godt så, det gør man så samtidig med man får at vide, det er 80 % af stillingerne som bliver besat ved at sende en uopfordret ansøgning. Jeg har sendt de første 100 uopfordrede ansøgninger efter min ledighed pr. 1 nov 2008. Hvor mon disse 80 % stillinger findes? Skal lige pointere at jeg stadig er optimist. Må blot søge længere nord på!
Enig i at arbejdsmarkedet er blevet frustrerende
Annie Gjedsted, den 08-12-2008 23:10:13
Jeg har også søgt mange, og fik forleden et afslag med den besked at der var 224 ansøgere til en alm. kontorassistent stilling på et kommunekontor!! Hvis det er sandt er der massive jobskift tendenser, og er man fyret, kommer man nederst i bunken. Det kan muligvis hjælpe at specialisere sig - men hvordan og med hvilke midler. Jeg har de senere år brugt mange penge på efter udd. og bøger uden at få job, da teori ikke tæller. Ingen kan rådgive med effekt.
Navn:
Email:
Overskrift:
Kommentar: