Sitemap
 

Har du forslag eller ideer til emner, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Eller har du lyst til selv at skrive et indlæg og dele dine erfaringer med jobsøgning med andre, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Send denne side til en ven

Min E-mail:
Mit navn
Modtagers E-mail
Besked 


Hvis du bliver opsagt.

Af: Gitte Schramm

En af de største stress faktorer når en opsigelse lurer rundt om hjørnet er tanken om økonomien. Så frem for at give fantasien frit spil kan det anbefales at du undersøger, hvordan din økonomi vil se ud såfremt …

Det handler altså om, at du konfronterer dig selv med virkeligheden, hvis du bliver eller er opsagt. Og mange gange vil det slet ikke se så sort ud, som du måske forestiller dig i dine sorteste øjeblikke.

Funktionærloven

Ifølge funktionærloven er du typisk berettiget til et antal måneder med løn. For de fleste er det minimum 3 måneders løn.

Men har du været ansat i mere end 3 år kan du for hvert af efterfølgende tre år tillægge en ekstra måneds løn, op til 6 måneder. Sagt med andre ord, er du ifølge funktionærloven berettiget til 3-6 måneders løn.

Virksomhedens fratrædelsesordning

De fleste større virksomheder tilbyder deres opsagte medarbejdere en fratrædelsespakke, hvor de pågældende medarbejdere får en eller flere måneders ekstra løn eller et defineret beløb - typisk for at færdiggøre et givent projekt eller arbejde.

Nogle virksomheder vil kræve, at du afholder ferie i opsigelsesperioden. Men i de fleste tilfælde vil du kunne lægge opsparet ferie oveni en given periode med løn.

Undersøg i al diskretion, hvad der er normalt og har været kotume i din virksomhed. Prøv at tjekke Personale håndbogen, eller tal med en kollega. Hvilke vilkår er medarbejdere blevet tilbudt ved andre opsigelsesrunder? Det er en god indikator.

Forhandling af din fratrædelse

Det er vigtigt at notere sig, at det er muligt at forhandle sin egen fratrædelsesaftale. Så hvis du modtager en opsigelse, har du altså muligheden for at forhandle din fratræden.

Så her kan du allerede nu begynde at finde gode argumenter for, at du skal have nogle ekstra måneders løn plus andre benefits. Du bør også tage stilling til, om hvorvidt du gerne vil fritstilles eller blive i jobbet indtil sidste dag. Der er fordele og ulemper ved begge dele.

Så når de dystre tanker om ”din økonomiske undergang” melder sig, kan du berolige dig selv med, at du har et antal måneders løn før din fratrædelse, og inden for den tidsramme burde det være realistisk muligt at få et nyt job.

Og allerede det, at du har en ide om, hvordan rammerne for din eventuelle opsigelse ser ud, vil give dig en vis tryghed. Du forholder dig nu til fakta. Du ved, hvad du er oppe imod.Copyright JobCard - Kopiering kun efter skriftlig aftale


Hvad mener du:

Navn:
Email:
Overskrift:
Kommentar: