Sitemap
 

Har du forslag eller ideer til emner, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Eller har du lyst til selv at skrive et indlæg og dele dine erfaringer med jobsøgning med andre, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Send denne side til en ven

Min E-mail:
Mit navn
Modtagers E-mail
Besked 


En opsigelse kan være positiv

Af: Gitte Schramm

Når du tænker på, at der kunne være en sandsynlighed for, at du bliver opsagt; så prøv at iagttage dine tanker. Hvad er det for nogle tanker, som du får? Er det tanker a la ’nu går min verden under’? Udspilles der et indre dommedags scenarie? Forestiller du dig det værst tænkelige?

Begivenheder er, hvad vi selv gør dem til. Der findes ikke hverken gode eller dårlige nyheder. Det er, hvad vi selv gør dem til.

Du vælger selv dine tanker

Du vælger selv dine tanker, og du vælger selv, hvilken betydning du vil tillægge en begivenhed. Det er de færreste af os, der er bevidste om dette i vores dagligdag.

Sagt med andre ord ’alting er, hvad man selv gør det til’. Du kan vælge at se en opsigelse som ’din verdens undergang’ eller du kan vælge og se det som ’en mulighed for et prøve noget nyt’. Måske er en opsigelse i virkeligheden et tiltrængt spark til at prøve noget helt nyt.

Hvis du føler, at en potentiel opsigelse er ’verdens undergang’, så prøv at se den i et lidt større perspektiv. Som en kandidat en gang udtrykte det ’jeg har stadig min søde kone og 3 dejlige unger – og det er det vigtigste’. Ved at se tingene i rette perspektiv kan du bevidst minimere dine bekymringer, og tage det lidt mere cool.

Se det som en mulighed

Måske er en opsigelse en unik mulighed for at finde ønske jobbet eller realisere drømmen om egen virksomhed.

Hvis du bliver opsagt har du et antal måneder med fuld løn, og hvis du bliver fritstillet har du ’en hel arbejdsdag til at være aktivt jobsøgende’.

Det er måske første og måske sidste gang i dit voksne liv du får et pusterum til at tænke nærmere over, hvad det egentlig er, du gerne vil beskæftige dig med fremover. Hvad er din rette hylde?

Har du måske lyst til at prøve noget nyt, måske et brancheskift? - eller en helt anden type job?

Du vil også få tid til at undersøge nærmere, hvad du har med i bagagen af kvalifikationer, og hvilken type job disse kvalifikationer alternativt kan anvendes i.

Du vil også have mulighed for at overveje, hvordan du får dit liv til at gå op i en højere enhed.

Føler du måske at jobbet har taget for mange timer af døgnet på bekostning af familien?

Eller, at du har brugt for lang tid på transport?

Her får du nu muligheden for aktivt at tage stilling til, hvordan din fremtidige hverdag skal forme sig.

Når du begynder at tænke i disse baner er du inde i en proces, hvor du vender et umiddelbart nederlag til en succes. Du begynder at kunne se muligheder frem for begrænsninger.Copyright JobCard - Kopiering kun efter skriftlig aftale


Hvad mener du:

XTIDgABF34W
Ndumiso, den 19-01-2015 18:04:21
PPS: ud over Linda Koldaus egen uddybende kmtoenmar ovenfor vil jeg gerne gf8re opme6rksom pe5 Anne Albinus se6rdeles oplysende kmtoenmar pe5 hendes blog her:
QgosCLc32CXf
Sonia, den 21-01-2015 19:30:44
Hej dit skf8nne skf8nne menneske.. c6rgerligt at hf8re at du ve6lger blggoen fra men jeg kan sagtens forste5 dit valg. Du skal vide at selv om jeg ikke har fulgt din blog i se6rlig lang tid syntes at du virker som en pige der ved hvad du vil og ikke er bange for at ke6mpe med alt hvad du kan, det beundrer jeg dig for : ) Du har inspireret mig ufattelig meget med hensyn til din sunde livsstil og jeg har nydt godt af dine le6kre opskrifter ( fik du nogensinde prf8vet Rawfood isene? De er fantastiske!) Din afslappede tilgang til at ve6re en ufattelig smuk pige med se5 dejlige tips om din egen makeup har jeg ogse5 benyttet mig af Ke6reste Jea, jeg kommer til at savne din blog, dine skf8nne indle6g, dit Photoshop ne5r du skal prf8ve en ide af Men jeg f8nsker dig alt held og lykke i fremtiden. Med karrieren, ke6rligheden og mest af alt dig selv.. Og he5ber at du igen fe5r tid tid til at blogge. Mange knus og cociohik fra mig http://rascgwwwox.com [url=http://jeenbosxvql.com]jeenbosxvql[/url] [link=http://zlurwsp.com]zlurwsp[/link]
HgWXOxQsgc
Eren, den 10-11-2015 17:49:32
Hej JulieNu kan jeg jo se du har fe5et hje6lp. Men for et e5rs tid siden kf8bte jeg et me5lebe5nd i Jysk sengetf8j hvor der er cm. me5l pe5 den ene side og inch me5l pe5 den anden side, se5 spipler man for at skal omregne. Det er se5dan et me5lebe5nd der ruller op i en lille "tromle" og jeg er ret sikker pe5 de stadig har dem.
lYX1ymNy
Kenichi, den 13-11-2015 10:02:14
Ja jeg plejer ogse5 at bruge glooge til alt, hvad jeg lige hurtigt skal omregne, valuta, ve6gt, cup-me5l i amerikanske bageopskrifter om til dl. http://ulzeltujpa.com [url=http://szuedpxgwab.com]szuedpxgwab[/url] [link=http://xteiux.com]xteiux[/link]
Navn:
Email:
Overskrift:
Kommentar: