Sitemap
 

Har du forslag eller ideer til emner, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Eller har du lyst til selv at skrive et indlæg og dele dine erfaringer med jobsøgning med andre, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Send denne side til en ven

Min E-mail:
Mit navn
Modtagers E-mail
Besked 


Professionel sparring til din jobsøgning.

Af: Gitte Schramm

Vi anbefaler, at du bruger andre mennesker som sparringspartnere i din jobsøgningsproces. Det gælder om, at lære af andre menneskers erfaringer og dermed hurtigere nå dit mål.

Som udgangspunkt vil alle mennesker gerne hjælpe, men det kræver, at du spørger.

Dit netværk

Det er selvfølgelig oplagt, at du bruger mennesker, som du kender fra dit private og professionelle netværk som sparringspartnere.

Men vær her opmærksom på, hvem du bruger, og om de har noget kvalificeret at byde ind med og evt. på, hvilke områder de kan bidrage.

HR – og rekrutteringsvirksomheder

Brug også de mennesker, som du er i kontakt med via din jobsøgningsproces. Nogle af de mest effektive sparringspartnere, som du kan gøre brug af, er de mennesker som arbejder med rekruttering og HR.

De er specialister og vant til at læse ansøgninger og CV’er samt interviewe. De har gode forudsætninger for at give dig nogle særdeles kvalificerede inputs.

Når du bruger professionelle konsulenter og rekrutteringsfolk som sparringspartnere så undgå at blive en tidsrøver. Gør det kort og præcist. Vær lydhør over for deres inputs, for det kan du virkelig lære noget af.

Rekrutteringsvirksomheder

Er du til interview hos et rekrutteringsfirma eller headhunterbureau, så vær ikke bange for at tale med konsulenten om jobmarkedet og din jobsituation og få inputs og forslag til, hvad du kan gøre.

Bed eventuelt vedkommende om at give dig en vurdering af dit CV og forslag til forbedringer. Eller bed vedkommende om en tilbagemelding på din performance efter interviewet og evt. udviklingspunkter.

HR-afdelinger

Har du sendt en ansøgning og fået afslag, så anbefaler vi, at du kontakter virksomheden. Vil de give dig en begrundelse for afslaget, så spørg, hvad de har lagt vægt på i udvælgelsesproceduren, for det kan du også lære noget af til næste gang.

Prøv at spørge den pågældende HR-medarbejder, om vedkommende vil kigge på din ansøgning og CV og give dig en feedback. Er der noget, du kan gøre bedre?

Det samme gælder, hvis du har været til interview og er blevet valgt fra i processen. Er der noget, som du kan arbejde med og forbedre til næste gang?

Få professionel sparring

En anden mulighed er, at du gør brug af QuickSvar, hvor du kan få en personlig og professionel tilbagemelding på dit CV eller en ansøgning. Konsulenterne, som arbejder med QuickSvar, har alle mange års erfaring inden for rekruttering.

En anden mulighed er at købe et månedsabonnement, hvor du har mulighed for løbende at få sparring og inputs pr. telefon og mail.

En noget dyrere mulighed er at få en coach med speciale i jobsøgning, som du kan mødes med i processen.

Vil du have succes med din jobsøgning, så vær opmærksom på, det kræver, at du hele tiden lærer af dine erfaringer, og du har modet til at bedre andre om hjælp.Copyright JobCard - Kopiering kun efter skriftlig aftale


Hvad mener du:

Navn:
Email:
Overskrift:
Kommentar: