Sitemap
 

Har du forslag eller ideer til emner, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Eller har du lyst til selv at skrive et indlæg og dele dine erfaringer med jobsøgning med andre, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Send denne side til en ven

Min E-mail:
Mit navn
Modtagers E-mail
Besked 


Når firmaer skal ansætte nye medarbejdere, kigger de ofte udelukkende på kvalifikationer. Og det er en fejl.

Rekruttering handler både om at vurdere de faglige som de personlige egenskaber. Din personlighed er altså ligeså vigtig.

Kvalifikationerne giver jo ingen garanti for, at personen er en god medarbejder. Det kan have seriøse konsekvenser for både de ansatte og virksomheden at overse personlighed. Og virksomhederne betaler en dyr pris, mener psykolog J. Michell Perry, der er specialist i evaluering af kandidaters personlighed.

J. Michell Perry evaluerer kandidaterne i forhold til fire basisværdier. Derved kan psykologen afgøre, om kandidaten og virksomheden er et godt match.

Perrys fire basisværdier er:

Substans - ved kandidaterne, hvad de taler om.

En magisk personlighed – udstråling og troværdighed

Proaktivitet - villighed til at tage det første skridt.

Karakter - integritet, ansvarlighed og generøsitet.

Vær dig selv under interviewet For det meste vil en persons karakter skinne igennem under interviewet, fortæller Perry, men spørgsmål om, hvilke værdier personen lægger vægt på, og hvilke prioriteringer, personen har gjort i sit liv, vil hjælpe med at give et mere fyldigt billede af personen.

Derfor er det bedst at være sig selv under interviewet. Virksomheder vil have folk, der ved, hvem de er, hvad de vil have, og hvordan de kan hjælpe virksomheden. Det handler om integritet og selvtillid.

Arbejdsgivere, der erkender styrken af, at personlighed er en vigtig faktor i rekrutteringen, tager ofte bedre beslutninger, og de vil i det lange løb have mere succes.

Ønsker du at læse mere om jobsamtalen

Copyright JobCard - Kopiering kun efter skriftlig aftale


Hvad mener du:

Navn:
Email:
Overskrift:
Kommentar: