Sitemap
 

Har du forslag eller ideer til emner, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Eller har du lyst til selv at skrive et indlæg og dele dine erfaringer med jobsøgning med andre, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Send denne side til en ven

Min E-mail:
Mit navn
Modtagers E-mail
Besked 


Sådan skriver du et godt CV

Af: Gitte Schramm

Skriv et udkast

En god måde at starte på er ved, at du skriver et et udkast på dit CV, hvor du får sat ord på alle de job, som du har varetaget igennem din karriere.

Sådan skriver du om dit erhvervsforløb

Prøv at skriv om de enkelte job og deres indhold, som skulle du forklare det til en helt udenforstående, der ikke kender den branche, virksomhed eller stilling, som du har været ansat i.

I første omgang er det ligegyldigt, hvor meget, det fylder, og hvordan, det er formuleret. Det vigtigste er, at du skriver og får sat ord på.

Det at skrive og sætte ord på de enkelte job og arbejdsopgaver, som du har haft igennem årene, kan bevirke, at det pludselig går op for dig, at du har erhvervet langt mere erfaring og kompetence, end du var klar over.

Det at du pludselig skal beskrive dine jobs og arbejdsopgaver kan som sidegevinst give dig en helt ny selvopfattelse og selvtillid.

Rediger dit CV

Når den første skriveproces er overstået, går du i gang med redigeringen, baseret på de jobmål, som du allerede har sat dig.

Dit CV bør afspejle dit aktuelle faglige niveau.

Fremhæv relevante kvalifikationer og resultater.

Nedton de data og oplysninger, der er uden relevans, men som stadig skal nævnes og med.

Når du redigerer indholdet af dine forskellige job, er det vigtigt, at du starter med dit nuværende job, og derefter de seneste. Sagt med andre ord, start i omvendt kronologisk rækkefølge.

De mest aktuelle job, må gerne fylde meget, så længe indholdet er relevant og velstruktureret. Jo længere tid et job ligger tilbage, des mindre bør det fylde.

Eksempelvis bør de job, som du varetog en gang i 90’erne eller 80’erne, ikke fylde ret meget – udover hvad der er relevant at nævne. Og hvis du nu tænker tilbage til den tid, vil du konstatere, at du forhåbentligt har udviklet dig meget såvel menneskeligt som fagligt.

Sproget i dit CV

Redigeringsfasen betyder, at du arbejder med sproget. Skriv i et sprog, som indeholder korte, præcise og fyldestgørende formuleringer.

Her skal du være opmærksom på, at du sandsynligvis skal indholdet igennem flere gange, da du skal blive ved med at redigere, indtil du har et tilfredsstillende slutresultat, der præsenterer dig og din profil bedst muligt.

Læs korrektur på dit CV

Herefter skal der arbejdes med opsætning og grafik - og vigtigst af alt: Læses korrektur! Rod og sjuskefejl er den direkte årsag til, at mange CV’er ender direkte i modtagernes papirkurve.

Som bekendt bliver man blind for egne fejl, og derfor kan det anbefales, at du får en uvildig, som er god til grammatik og stavning, til at læse en gang korrekturCopyright JobCard - Kopiering kun efter skriftlig aftale


Hvad mener du:

Navn:
Email:
Overskrift:
Kommentar: