Sitemap
 

Har du forslag eller ideer til emner, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Eller har du lyst til selv at skrive et indlæg og dele dine erfaringer med jobsøgning med andre, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Send denne side til en ven

Min E-mail:
Mit navn
Modtagers E-mail
Besked 


Jobsøgning kræver selvtillid

Af: Monica Bodeholt

Forberedelse til din jobsøgning

Første step på vejen er, at du skal have din selvtillid og dit selvværd på plads, inden du går aktivt i gang med din jobsøgning.

Derfor kan det godt betale sig at bruge noget tid på at arbejde med sig selv og få defineret sine kvaliteter - menneskeligt som fagligt.

Få sat ord på, hvad du indeholder og hvor du har dine evner og talenter. Og ikke mindst hvor det er, at du har haft succes.

Få hjælp til processen.

Har du problemer med at se dine egne kvaliteter, så prøv at spørge dine nærmeste. De vil højest sandsynlig kunne fortælle dig om nogle gode sider, som du ikke selv har været opmærksom på.

 • Hvordan opfatter de dig.


 • Hvad sætter de specielt meget pris på ved dig.


 • Hvad synes de, at du er dygtig til etc.


 • Få professionel hjælp.

  En anden mulighed kan være at få professionel hjælp fra en coach, hvor du igennem et forløb arbejder med dig selv og dit selvværd og får sat ord på dine kvaliteter.

  Det kan også anbefales, at du arbejder med dine forventninger og motivation, så du er motiveret af positive forventninger frem for negative forventninger om bare at skulle væk fra den gamle ”dårlige” arbejdsplads.

  Når det handler om dine faglige kvalifikationer, skal du se ud over, hvad du har opnået af resultater. Det er nemlig også en kvalitet at være en god og hjælpsom kollega. At du har haft meget få sygedage eller er en loyal medarbejder.

  Fokusér på det positive

  Det er selvfølgelig nemmere sagt end gjort. Men der, hvor du kan gøre det lettere for dig selv, er ved bevidst at vælge at tænke positivt. For eksempel ved at fokusere på dine gode sider og kvaliteter som menneske og dine faglige kvalifikationer.

  Som jobsøgende er du nødt til at kende dine fordele og dine positive sider, så du kan komme foran i jobkøen. Det er jo de positive sider, du skal slå på i din ansøgning og ved en samtale.

  Ønsker du at læse mere om forberedelsen til din jobsøgning

  Copyright JobCard - Kopiering kun efter skriftlig aftale


  Hvad mener du:

  Navn:
  Email:
  Overskrift:
  Kommentar: