Sitemap
 

Har du forslag eller ideer til emner, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Eller har du lyst til selv at skrive et indlæg og dele dine erfaringer med jobsøgning med andre, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Send denne side til en ven

Min E-mail:
Mit navn
Modtagers E-mail
Besked 


Søg uopfordret

Af: www.jobcard.dk

Der findes desværre ikke en endegyldig opskrift på en god, uopfordret ansøgning. Men der er en række gode råd, du kan benytte, og en række fejl, du bør undgå at lave, når du sender uopfordrede ansøgninger.

Ved en uopfordret ansøgning / henvendelse til en virksomhed bør du fremstå som en ressourceperson. Det gøres ved at fokusere på, hvad du som person kan tilføre virksomheden.

Men inden du går i gang med at skrive, er det en god idé at benytte virksomhedens hjemmeside til at skaffe flere oplysninger, som du kan bruge i ansøgningen.

Undgå afslag

Mange jobsøgere tager udgangspunkt i sig selv, når de skriver en uopfordret ansøgning, og det er en fejl. De skriver, hvem de er, hvad de kan, og ikke mindst hvad de tidligere har beskæftiget sig med.

Tag udgangspunkt i virksomhedens behov

Kunsten er at sætte sig ind i virksomhedens behov. De fleste virksomheder har en masse uløste opgaver liggende. Fokus skal derfor være på, hvad man kan tilføre virksomheden af forskellige kompetencer.

Eksempler

En sælger kan tilbyde at øge omsætningen igennem et nyt kundesegment eller et helt nyt marked, hvor den ældre, erfarne sælger kan tilbyde at overtage de kunder, der er problemer med. Den erfarne sælger kan få løst problemerne, så kunderne bliver tilfredse.

En kontorassistent med en allround baggrund kan måske både fungere som sekretær for chefen og aflaste i receptionen. Hun kan give en hjælpende hånd med i bogholderiet, hvor de har svært ved at nå at få arkiveret eller diskonteret bilag.

Der er mange muligheder. Som jobsøger er det vigtigt, at du er fleksibel med stillingsbetegnelsen. Du skal først ind i virksomheden, så er det meget nemmere at arbejde sig op til den stilling, du ønsker. Det gælder også tidsbegrænsede stillinger. Erfaringen viser, at er du først kommet ind i virksomheden, så ender det som regel med en fastansættelse.

Gode råd til uopfordrede ansøgninger:

 • Vær specifik med, hvorfor du lige præcis søger i den pågældende virksomhed


 • Hvordan kan dine kompetencer benyttes i virksomheden?


 • Vær åben i forhold til stillingsbetegnelse


 • Hvis du er opsagt - Vær fleksibel i forhold til ansættelsesform – start fx som vikar eller i en tidsbegrænset stilling


 • Hvis du er opsagt - Vær fleksibel med antallet af timer – en deltidsstilling kan blive en fuldtidsstilling


 • Det handler altså om at få foden inden for i en virksomhed, og derfor er fleksibilitet afgørende. Og når man så først er en del af virksomheden, ender det ofte med en fuldtidsansættelse.

  Ønsker du at læse mere om at skrive din ansøgning

  Copyright JobCard - Kopiering kun efter skriftlig aftale


  Hvad mener du:

  Kontorassistent
  Lena Doris Nielsen, den 04-05-2011 12:15:54
  Ansøgning Jeg er desværre kommet i en situation, hvor jeg skal ud på den store fisketur, og søge efter arbejde. Det er ikke den store erfaring jeg har med at fiske, men jeg må fatte stangen så det må læres/gøres. Jeg er ikke en hystade, ej heller en sur mops, jeg har efter signet et godt og humoristisk humør. Jeg er ikke bange for at tage fat, og sørge for at få tingene ud af verdenen. Jeg er et socialt, og stabilt menneske der ikke tager problemer som noget negativt, men som en udfordring. Min administrative uddannelse har jeg fået hos Robert Bosch i Ballerup. Her sad jeg i salg og marketing i 2 år. Idet jeg har erhvervet mig PC-kørekort, har det været muligt at arbejde selvstændigt, struktureret og effektivt. Det giver også et stort overblik at kunne de mest elementære ting i Offices. Mit ønskejob Er et selvstændigt og udfordrende arbejde i et varmt og humoristisk arbejdsmiljø, hvor gode kollegaer ikke er bange for, at hjælpe hinanden. Håber at høre fra jer og kan i så fald starte hurtigst muligt. Venlig Hilsen Lena Doris Nielsen Baltorpvej 159 3th. 2750 Ballerup Tlf.22 48 59 60 Ledoni@balbonet.dk
  God uopfordret ansøgning
  Jonna Brøgger, den 05-05-2011 10:42:15
  Fantastisk ansøgning der skrevet her (kontorassistent af Lena Doris Nielsen. Med venlig hilsen Jonna Brøgger
  Navn:
  Email:
  Overskrift:
  Kommentar: