Sitemap
 

Har du forslag eller ideer til emner, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Eller har du lyst til selv at skrive et indlæg og dele dine erfaringer med jobsøgning med andre, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Send denne side til en ven

Min E-mail:
Mit navn
Modtagers E-mail
Besked 


Find dit forbillede

Af: Monica Bodeholt

Børn er rigtig gode til at bruge andre som forbilleder. De udvikler sig og lærer ved at efterligne andre. Ved at lade sig inspirere af andre, kopiere dem og lære af dem, udvikler de deres personlighed, og det kan vi voksne lære noget af. Det er ikke forbudt at lade sig inspirere af andre og dermed lære af deres succes. Ved at lade dig inspirere af andre kan du selv udvikle dig såvel menneskeligt som fagligt i dit nuværende job og i din fremtidige karriere.

Er du jobsøgende, kan det også anbefales, at du bruger andre til inspiration, og lader dig inspirere af andre, som har været i en tilsvarende situation. Hvordan håndterede de deres jobsøgning, hvordan fik de job, hvad virkede, hvad virkede ikke, og hvad kan de anbefale dig at gøre?

Der findes tre forskellige måder, at anvende forbilleder på:

Find et forbillede

Læg mærke til de mennesker, du dagligt befinder dig med. Udvælg en person, som du ønsker at ligne eller hvis egenskaber, du ønsker at besidde. Brug dine kræfter på at efterligne vedkommende. Den hurtigste måde at lære på er netop den positive imitation af et andet menneske. På dette grundlag kan vi gro og udvikle os som mennesker både personligt og på arbejdsmarkedet.

Vær selv et forbillede

En stik modsat måde er, at du forestiller dig, at DU er forbillede for dine medmennesker.

 • Hvordan ville hverdagen være, hvis andre havde samme vaner og adfærd som dig?


 • Hvordan ville din arbejdsplads se ud, hvis alle var som dig på godt og ondt?


 • Hvis du stiller dig selv dette spørgsmål, vil du være i stand til at vurdere, hvilke personlige eller faglige områder du bør ændre eller udvikle. Ved at være et forbillede for andre vil du skabe en højere grad af disciplin.

  Find den rette læremester

  Den tredje måde er at udvælge dig en succesrig person inden for dit eget fag og efterligne denne person. Find en person, som du kan bruge som læremester og som sparringspartner og fortrolig, og som kan støtte og hjælpe dig i din faglige og personlige udvikling. Find en person, som kan hjælpe dig til at forhøje dine egne forventninger til dig selv.

  I din jagt efter den rette læremester er det også vigtigt, at du ser på deres personlighed. Se både deres stærke og svage sider. Hvilke forudsætninger har de haft for at opnå deres succes? Du skal ikke dømme, men kun bruge de ting, du selv kan lære af. Den bedste måde at finde en læremester er at bruge dit netværk.

  Ønsker du at læse mere om forberedelsen til din jobsøgning

  Copyright JobCard - Kopiering kun efter skriftlig aftale


  Hvad mener du:

  Navn:
  Email:
  Overskrift:
  Kommentar: