Sitemap
 

Har du forslag eller ideer til emner, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Eller har du lyst til selv at skrive et indlæg og dele dine erfaringer med jobsøgning med andre, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Send denne side til en ven

Min E-mail:
Mit navn
Modtagers E-mail
Besked 


Skab en god stemningGode råd til, hvordan du er med til at skabe en god stemning ved en jobsamtale:

Den gode stemning kan være afgørende for, at du går videre i processen, og ender med at få tilbudt jobbet.

Opfør dig som en gæst

Husk, at du er inviteret, og du skal derfor vise respekt. Kritisér ikke din vært eller det, som han står for. Opfør dig som en ansøger.

Selv om du er usikker på, om du vil have jobbet eller føler dig overlegen på nogle punkter, er det vigtigt, at den traditionelle magtfordeling opretholdes. Det går ud over indtrykket af dig, hvis arbejdsgiveren kommer til at føle sig underlegen eller dårligt tilpas.

Hav en positiv indstilling

Hav en positiv indstilling til virksomheden og arbejdsgiverens fremstilling af den. Hvis du vil stille kritiske spørgsmål, så nedton dem, brug høflighedsfraser, og sørg for, at du først og fremmest får sagt noget positivt. Det er elementært, men fatalt at glemme.

Oprethold symmetrien

Normen siger, at arbejdsgiveren er den mest magtfulde. Det handler ikke om at krybe, men om en samtaleform, der er ritualiseret, og som kan være din indgang til det job, du gerne vil have.

Fokusér på at skabe en god stemning

Den gode stemning er selvfølgelig svær at planlægge. Det er vigtigt, at arbejdsgiveren får en god oplevelse af sig selv.

Bløde værdier kan være de mest sympatiske, men det kan også være andre værdier, der vil være i centrum. Den gode stemning er noget af det vigtigste for udfaldet. Så stik en finger i jorden, fornem hvem du er sammen med, og husk normen for jobsamtalen.

Vær troværdig

Husk, at det kan blive utroværdigt, hvis du går for langt væk fra dig selv i dine bestræbelser for at være den rigtige ansøger.

Vær dig selv

Husk reglerne, og tag imod rådene, men brug dem med omtanke. Vil du have et job, hvor du skal gøre knuder på dig selv for at tækkes din arbejdsgiver? Ønsker du at læse om jobsamtaler, så se kapitel 9 – lav link til kapitel.

Kilde: Cand. Mag. Ulla Schjødtz Hinge. Sprog som gør indtryk.

Ønsker du at læse mere om jobsamtalen

Copyright JobCard - Kopiering kun efter skriftlig aftale


Hvad mener du:

Navn:
Email:
Overskrift:
Kommentar: