Sitemap
 

Har du forslag eller ideer til emner, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Eller har du lyst til selv at skrive et indlæg og dele dine erfaringer med jobsøgning med andre, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Send denne side til en ven

Min E-mail:
Mit navn
Modtagers E-mail
Besked 


Man skal finde sig i megetDer er stor forskel på, hvad der bliver lagt vægt på under en jobsamtale.Til nogle jobsamtaler er intervieweren meget velforberedt og professionel, mens andre er det stik modsatte.

Det er projektlederens erfaring, at der også er stor forskel på, om et interview bliver foretaget af en mand eller en kvinde.

Mænd spørger nemlig meget mere direkte, mens kvinder pakker deres spørgsmål ind. Det gælder især kritiske emner som børn - og det er på trods af, at dette er ulovligt at spørge ind til.

- Mænd er meget mere direkte under en jobsamtale. Det værste spørgsmål, jeg har fået stillet, var helt klart af en mand. Han sagde: Du er over 30 og har ingen børn - er det ikke lidt unormalt?

Kvindelige interviewere vil også gerne kende holdningen til børn, men her er spørgsmålet mere skjult. De siger måske: Det vil nok ikke være så smart, hvis du får børn lige med det samme - hvad er din holdning?

- Det handler om kemi, når man er til jobsamtale. Om det svinger - eller ej, og man tænker: Det her bliver en LANG jobsamtale. Det er selvfølgelig frustrerende.

Man kan selv gøre noget for at skabe en god stemning, men hvis man fornemmer, at intervieweren er ude på at knække én, kan man kun håbe på det bedste.

- Jeg har oplevet en jobsamtale, hvor jeg blev bombarderet. Intervieweren var meget lunefuld og skiftede mening hele tiden. Det var ligegyldigt, hvad det drejede sig om, så ændrede han holdning undervejs. Det endte med, at jeg slet ikke ønskede at få jobbet.

Det vigtigste under en jobsamtale er, at man er sig selv. Og ikke tænker på, hvad personen overfor kan lide og ikke lide.

Det er et spørgsmål om situationsfornemmelse. Hvis stemningen er god, skal man være med på den. Det er en god måde at lægge op til en dialog.

Glem flinkeskolen, præsentér dig selv positivt, og vær lidt pågående. Man skal jo også selv have mulighed for at danne sig et indtryk af virksomheden, og det gør man bedst ved at stille intelligente spørgsmål, afslutter Anja Thorsen.

Projektlederen ønskede at være anonym, og Anja Thorsen er derfor ikke hendes rigtige navn. Redaktionen er bekendt med hendes identitet.

Ønsker du at læse mere om jobsamtalen

Copyright JobCard - Kopiering kun efter skriftlig aftale


Hvad mener du:

Navn:
Email:
Overskrift:
Kommentar: