Sitemap
 

Har du forslag eller ideer til emner, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Eller har du lyst til selv at skrive et indlæg og dele dine erfaringer med jobsøgning med andre, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Send denne side til en ven

Min E-mail:
Mit navn
Modtagers E-mail
Besked 


Dit professionelle netværk

Af: Gitte Schramm

Svaret synes relativt enkelt. Opbyg, og vedligehold dit professionelle netværk.

Nu er der sikkert en hel del læsere, som vil tænke: ”Jeg har ikke noget netværk”. Men det har vi alle i ét eller andet omfang.

Gennem dine år på arbejdsmarkedet har du skabt dig en kreds af kontakter, hvor arbejdet har været fællesnævner. Dette kan være forhenværende kollegaer, chefer, leverandører, kunder, samarbejdspartnere, folk du kender fra branchen etc. Dette er dit professionelle netværk.

Så her handler det altså om, at du bliver bevidst omkring dit netværk og begynder at passe og pleje det.

Dit professionelle netværk

Der er sikkert også en del læsere, som vil tænke: "Så har jeg et stort netværk, da jeg er medlem af diverse erfa-grupper, deltager i mange seminarer/konferencer mm. Og hvis man kigger på mit LinkingIn netværk, så kender jeg enormt mange mennesker." Men det kan være misforstået. At kende en masse mennesker er i sig selv ikke et udtryk for at have et stort netværk.

The Real network

Ægte networking forudsætter, at parterne har en tættere relation til hinanden og har nogle fælles interesser, hvor de hver især kan bidrage til at fremme hinandens interesser rent fagligt/karrieremæssigt.

Det er en relation baseret på ”give-and-take”. Denne networking er baseret på nogle uskrevne regler for parternes ”professionelle venskab”, hvor der ud over en række fælles interesser er en gensidig sympati og respekt for hinanden.

Netværk kræver investering

Hvis du virkelig ønsker at opbygge og udvikle et effektivt, professionelt netværk, er du altså nødt til at investere din tid i andre mennesker og ikke bare i at lære dem at kende, men også aktivt bidrage til at hjælpe dem med succes, når det er muligt.

På den måde kan du opbygge konti med goodwill rundt omkring hos forskellige mennesker, og en dag får du måske brug for en hjælpende hånd, måske fordi du ønsker at skifte job. Og hvis vi nu skal være helt ærlige, er vi så ikke alle mere disponerede for at hjælpe mennesker, som har hjulpet os? Det, at vi selv har fået en hjælpende hånd, er i sig selv et incitament til at hjælpe den anden vej.

Ønsker du at læse mere om networking og jobsøgning

Copyright JobCard - Kopiering kun efter skriftlig aftale


Hvad mener du:

Navn:
Email:
Overskrift:
Kommentar: