Sitemap
 

Har du forslag eller ideer til emner, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Eller har du lyst til selv at skrive et indlæg og dele dine erfaringer med jobsøgning med andre, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Send denne side til en ven

Min E-mail:
Mit navn
Modtagers E-mail
Besked 


Senior og jobsøgende.Er du senior og jobsøgende, kan det anbefales, at du tænker utraditionelt og strategisk i forbindelse med din jobsøgning:

Søg i små virksomheder

Ledige seniorer bør søge job i små virksomheder. Generelt set får seniorer mindre efteruddannelse end yngre, og de er derfor billigere for virksomhederne.

Derudover er der lavere omkostninger til sygefravær, og seniorerne har flere af de kompetencer, som virksomhederne faktisk efterspørger – kompetencer som engagement, kvalitetssans og ansvarlighed. Det viser undersøgelsen ”Seniorers Konkurrencekraft", udarbejdet for Ingeniørforeningen i Danmark.

Seniorernes kompetencer gør, at de kan benyttes som ankerperson i de små virksomheder. Vedkommende har været længe i erhvervslivet og gjort sig gode erfaringer på en række arbejdspladser.

Sælg dig selv på fordelene

Som ledig senior handler det om at se sig selv og sine kvalifikationer med nye øjne.

Her er en række fordele, man som ældre jobsøgende roligt kan have med i en ansøgning:

 • Et modent og ansvarsbevidst menneske, der hviler i sig selv, og som bevidst kan bidrage til et godt arbejdsklima.


 • At man er indstillet på at have jobbet i flere år og er en stabil arbejdskraft – i modsætning til mange unge, som ønsker at gøre karriere, og som kun har jobbet et par år.


 • Meget erfaring, og man kan derfor lave meget mere, end stillingen foreskriver. Så man kan tilføre virksomheden mere – helt uden ekstra beregning.


 • En moden indstilling til jobbet, hvor man er indstillet på også at lave rutinearbejde, da man godt ved, at det er nødvendigt for virksomheden som helhed.


 • Ingen barsel eller små børn, og man har derfor meget få sygedage. Man har tid og overskud, da man ikke skal løbe ud af døren for at hente børn kl. 16.00 i vuggestuen.


 • Ønsker du at læse mere om det "usynlige" jobmarked

  Copyright JobCard - Kopiering kun efter skriftlig aftale


  Hvad mener du:

  Navn:
  Email:
  Overskrift:
  Kommentar: