Sitemap
 

Har du forslag eller ideer til emner, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Eller har du lyst til selv at skrive et indlæg og dele dine erfaringer med jobsøgning med andre, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Send denne side til en ven

Min E-mail:
Mit navn
Modtagers E-mail
Besked 


De enkelte testsKært barn har mange navne – nogle kalder dem udskillelsesværktøjer, andre kalder dem profiler. De bliver kaldt personlighedsanalyser, assessmentstests og ikke mindst bare tests.

Fælles for dem er, at de bliver benyttet af virksomheder, der afholder jobsamtale i jagten på at finde den helt rigtige, nye medarbejder. For overskuelighedens skyld kalder vi dem for tests, og det er selvom ikke alle er tests i traditionel forstand med rigtige og forkerte svar.

Sværhedsgrad

Normalt tester man inden for tre områder:

 • Personlighed


 • Holdninger


 • Færdigheder


 • Mange tests er udformet som spørgeskemaer. De første spørgsmål er temmelig lette at løse, og herefter bliver spørgsmålene vanskeligere i sværhedsgraden.

  Andre tests er opbygget med det formål at sætte dig under pres. Enten er spørgeskemaet så omfattende, at du umuligt kan nå at svare på samtlige spørgsmål, eller også kan der være indlagt spørgsmål, der er umulige at besvare. Hvis du får den oplevelse under en test, gælder det bare om hurtigst muligt at komme videre til næste spørgsmål.

  Du kan også komme ud for, at én af de tilstedeværende personer under jobsamtalen vil sætte dig på en prøve – hvor du måske vil blive provokeret. Virksomheden ønsker at se din reaktion på den givne situation.

  HUSK

  De forskellige tests er normalt konstrueret så sindrigt, at det ikke er muligt at snyde. Og det kan heller ikke betale sig. Vær ærlig, og lad være med at nedværdige dig til at lave om på din personlighed og dine evner.

  Ønsker du at læse mere om tests

  Copyright JobCard - Kopiering kun efter skriftlig aftale


  Hvad mener du:

  Navn:
  Email:
  Overskrift:
  Kommentar: