Sitemap
 

Har du forslag eller ideer til emner, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Eller har du lyst til selv at skrive et indlæg og dele dine erfaringer med jobsøgning med andre, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Send denne side til en ven

Min E-mail:
Mit navn
Modtagers E-mail
Besked 


Søg uopfordretMed 5 års erfaring fra rekrutteringsbureauet Hartmanns har adm. direktør Anne-Mette Ravn læst flere tusinde ansøgninger, og hun har derfor stort kendskab til, hvad der virker i jobsøgningsprocessen.

Direktøren kan varmt anbefale at søge uopfordret, og det at sende uopfordrede ansøgninger. Men hun pointerer dog, at der skal systematik og grundig forberedelse til, før ansøgningerne giver resultat.

De uopfordrede ansøgninger

- De uopfordrede ansøgninger er en meget vigtig del af jobsøgningsprocessen, men før du går i gang, skal du have nogle overvejelser på plads. Det er afgørende, at du har gjort dig klart, hvad du gerne vil og ikke vil - hvad du kan, og hvad du ønsker at arbejde med. Det giver en langt bedre jobsøgning og derfor også et bedre resultat, fortæller Anne-Mette Ravn i et interview.

Det usynlige jobmarked

Der er ingen tvivl om, at det er en god ide at sende uopfordrede ansøgninger, mener rekrutteringseksperten. For derved arbejder man med det usynlige jobmarked, og det er der, jobbene er. I dag udgør jobannoncerne kun 30%, mens 70% af stillingerne bliver besat på anden vis.

- For at komme foran i jobkøen skal du ramme ind i det usynlige jobmarked. Det kan gøres på forskellig vis fx ved at søge optagelse i en enmebank. Du kan også bruge dit professionelle netværk og derudover søge uopfordret, råder Anne-Mette Ravn.

Kom til jobsamtale

Ifølge Anne-Mette Ravn tror mange, at målet med søgningen kun er at få et job.

- De fleste tror, at målet med at sende en ansøgning er at få jobbet. Det er det ikke i første omgang!!! Målet er at komme til jobsamtale. Du skal derfor tænde en nysgerrighed hos læseren, så det er dig, der bliver valgt fra bunken.

En ansættelse er en investering, og det er godt at huske, når man søger job.

- Som ansætter, er jeg køber, og ansøgeren er sælger. Man kan sammenligne processen med tøjkøb. Hvis du går ind i en butik med et ønske om at købe en rød kjole, men sælgeren viser dig habitter og bukser, går du igen med forurettet sag. Er sælgeren derimod opmærksom på dine ønsker og viser dig en rød kjole, så er der stor chance for, at du køber netop den. Man skal altså sælge det rigtige.

Gode råd til uopfordret jobsøgning

Men hvordan gør man så det, spørger vi rekrutteringseksperten. Den adm. direktør har nogle gode råd:

 • Vær systematisk


 • Find de virksomheder, du ønsker at arbejde i
 • Ring til virksomheden, og find chefen for den afdeling, du er interesseret i


 • Ring til chefen, og stil spørgsmål om, hvad de kigger efter hos potentielle kandidater


 • Målret din ansøgning


 • - Tænk på, at du ikke behøver mere end 5 minutter af chefens tid. De fleste bliver faktisk beærede over interessen, og du opnår at kunne målrette din ansøgning meget mere. Det er afgørende at knytte dialog til den uopfordrede søgning, afslutter Anne-Mette Ravn.  Ønsker du at læse mere om det "usynlige" jobmarked

  Copyright JobCard - Kopiering kun efter skriftlig aftale


  Hvad mener du:

  Navn:
  Email:
  Overskrift:
  Kommentar: