Sitemap
 

Har du forslag eller ideer til emner, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Eller har du lyst til selv at skrive et indlæg og dele dine erfaringer med jobsøgning med andre, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Send denne side til en ven

Min E-mail:
Mit navn
Modtagers E-mail
Besked 


Kontakt rekrutteringsfirmaer

Af: Gitte Schramm

Et rekrutteringsfirma er et eksternt konsulentfirma, som er specialister i ansættelse, typisk inden for udvalgte områder.

Virksomhederne benytter typisk rekrutteringsfirmaer, når de selv mangler ressourcer til at varetage rekrutteringsprocessen.

Rekrutteringsbranchen kan være lidt af en jungle at finde rundt i. Der er for det første mange rekrutteringsfirmaer, lige fra enkeltmandsvirksomheder til helt store konsulentfirmaer.

Udvælg relevante rekrutteringsfirmaer

Din opgave er nu at finde de rekrutteringsvirksomheder, der har stillinger inden for dit felt, og som passer til din fagprofil og geografiske område.

På JobCard finder du en stor linksamling over landets største rekrutteringsfirmaer.

Du kan selv tage de indledende skridt, og herefter vil du blive kontaktet, hver gang et relevant job dukker op. Vær opmærksom på, at nogle virksomheder dækker flere fagområder, men de fleste er dog specialiseret inden for et område.

Send dit CV og et følgebrev

Når du har udvalgt nogle relevante rekrutteringsfirmaer, skal du sende dem dit CV med et følgebrev. Vent en uge, og foretag så en opfølgende opringning. Du kan nu blive indkaldt til en samtale eller en test, afhængigt af virksomhedens fremgangsmåde.

Emnedatabase

Rekrutteringsfirmaerne har en emnedatabase, du vil have mulighed for, at komme med i.

Databasen bliver også kaldt en kandidatbank. Databasen er rekrutteringsvirksomhedernes detaljerede beskrivelser af kandidaternes viden, uddannelse, tidligere beskæftigelse og erfaringsniveau.

Med emnedatabasen kan virksomheden let matche kundeønsker med kompetencer.

Hvem søger de?

Rekrutteringsfirmaer søger ofte mellemledere, specialister eller medarbejdere inden for det administrative område – du kan se, hvem de søger på deres hjemmeside.

Nogle af de ledige stillinger optræder i avisen, men ellers kan du finde dem i firmaets jobdatabase på deres site.

Det bedste råd er altså, at du finder en række rekrutteringsfirmaer, der passer til din profil, sender dem et CV med et følgebrev og efterfølgende ringer dem op. Så skulle du være godt på vej.

Ønsker du at læse mere om jobsøgning på internettet

Copyright JobCard - Kopiering kun efter skriftlig aftale


Hvad mener du:

Navn:
Email:
Overskrift:
Kommentar: