Sitemap
 

Har du forslag eller ideer til emner, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Eller har du lyst til selv at skrive et indlæg og dele dine erfaringer med jobsøgning med andre, så send os en mail på

redaktion@jobcard.dk

Send denne side til en ven

Min E-mail:
Mit navn
Modtagers E-mail
Besked 


Tests ved jobsamtaler!Hvad gør du?

Det bedste, du kan gøre, når du skal testes, er at tage den med ro. Husk, at en test er et udskillelsesværktøj, virksomheder benytter, når de skal ansætte en ny medarbejder.

Du skal være opmærksom på, at resultatet er et supplement til de øvrige udvælgelsesværktøjer såsom interviews, bedømmelse af uddannelse og erfaring.

Stil spørgsmål, inden I starter

Du har ret til at vide, hvad det er for en test, du skal til at tage – hvor den stammer fra, og hvad resultatet skal bruges til. Du skal også være sikker på, at du har forstået, hvad testen går ud på.

Så stil et par opklarende spørgsmål, før I går i gang, så er der ingen misforståelser. Ved at få svar på nogle af spørgsmålene, kan du derudover bedre forberede dig mentalt på testen.

Det kan ikke betale sig at snyde

Det er vigtigt at svare ærligt på spørgsmålene. Det gælder specielt de forskellige former for personlighedsanalyser, hvor besvarelsen af spørgsmålene vil indikere bestemte personlighedstræk.

Hvis du prøver at sidde og gætte på, hvad chefen mon ønsker af svar, snyder du dig selv. For en god test er oplysende, og kan vise, om du er den rette til jobbet.

Det er jo ikke muligt at være en forkert personlighedstype, så hvis virksomheden vurderer, at din type ikke passer til et bestemt job, vil det være en fordel at få dette afdækket. Du kan ellers risikere at få et job, du vil have svært ved at bestride, eller et job, hvor du ikke trives.

Det er ikke så alvorligt

Det er ikke alle virksomheder, der er lige gode til at give en tilbagemelding, når de tester.

Du skal selvfølgelig kontakte virksomheden og få en mundtlig tilbagemelding på testresultatet, hvis de ikke har kontaktet dig. Det er ikke nok at få udleveret en testrapport, da den ofte kan tolkes på mange måder.

Ved at få en god tilbagemelding har du en chance for at vide, hvorfor du blev valgt til eller valgt fra. Men du skal huske, at dette ikke er videnskab, og at en test ikke nødvendigvis taler sandhed. Så hvis du er uenig, skal du melde ud. Konsulenten kan jo have taget fejl!

Testresultatet!

Testen kan være en velkommen håndsrækning, der åbner mulighed for, at du får et mere fyldestgørende og sammenligneligt billede af dig. Så selvom du fik et afslag, vil du i din videre jobsøgning kunne benytte testresultatet og søge stillinger, der matcher netop din profil.

Ønsker du at læse mere om tests

Copyright JobCard - Kopiering kun efter skriftlig aftale


Hvad mener du:

Navn:
Email:
Overskrift:
Kommentar: