Sitemap


Guide til ansøgning

Vi har nu gennemgået, hvordan du som jobsøgende identificerer job en virksomhed.Næste step er, at du skal skrive en god ansøgning.

I dette afsnit vil vi indledningsvis se nærmere på, hvad du som jobsøgende bør være opmærksom på, når du skriver en ansøgning til et ledigt job i en virksomhed.

Det handler om , at du som jobsøgende sætter dig i virksomhedens sted og lærer at analysere en stillingsannonce.

Når du mestrer at sætte dig i modtagerens/virksomhedens sted, så vil du være i stand til at skrive en god og målrettet ansøgning.

Det vil sikre dig en høj hitrate, og du vil blive inviteret til en jobsamtale på en stor del af dine ansøgninger, som du skriver.

Her kan du få gode råde om, hvordan du konkret griber din ansøgning an:

Både med hensyn til stillingsbeskrivelse, analyse, udformning af ansøgning og brug af referencer.

Det er alle retningslinjer, som kan gøre det lettere for dig og dermed give dig større chancer for at få det rigtige job.

Et job annonceres

Når en virksomhed har et ledigt job, vil det ofte blive annonceret i medierne.

Uanset medie er stillingsannoncer generelt informative - både hvad angår selve virksomheden og det pågældende job.

En virksomhed har ofte to formål med en stillingsannonce:

At finde den rette medarbejder til det ledige job samt at profilere virksomheden udadtil.

Når du som jobsøgende sidder og overvejer et stillingsopslag, så vær opmærksom på, at en virksomhed både er køber og sælger.

En virksomhed har en interesse i at profilere sig for at tiltrække flest mulige, kvalificerede ansøgere til et ledig job for derefter at ansætte den bedst egnede kandidat til jobbet.

Når du søger et job

Det samme gælder dig. Du er også som jobsøgende både køber og sælger, det vil sige, du skal profilere dig selv og dine kvalifikationer bedst muligt i forhold til en potentiel virksomhed, men du skal under processen også vurdere, om jobbet er det rigtige for dig – ”om du vil købe”.

Man kan sige, at begge parter har mulighed for at vurdere hinanden og vælge til og fra.

Ser du et job, som måske kunne være drømmejobbet, bør du søge det.

Men fordi du sender en ansøgning, har du ikke lovet noget. Du har bare vist interesse, og på samme måde som virksomheden kan vælge dig fra, har du også muligheden for at vælge jobbet /virksomheden fra.