Sitemap


Dine overvejelser om jobskifte

For at din jobsøgning kan blive succesfuld, er det vigtigt, at du gør dig nogle seriøse overvejelser, inden du går i gang med at søge job.

Betragt din jobsøgning som en proces, der består af flere faser. Det er derfor ikke et spørgsmål om, at du bare skal kaste dig hovedkulds ud i din jobsøgning, men nærmere, at du skal gå strategisk og taktisk til værks, når du søger nyt job.

Som udgangspunkt er det også vigtigt, at der IKKE er tale om, at du bare skal have et nyt job. Din jobsøgning skal helst munde ud i, at du finder det for dig helt rigtige job – altså drømmejobbet eller det, der ligner.

Derfor er et vigtigt første step, når vi taler jobsøgning, at du får afklaret med dig selv, hvad det er, du vil, og hvor vil du hen. Du er nødt til at definere dit fremtidige jobmål og de overordnende rammer for din jobsøgning.

Eller sagt lidt mere filosofisk, inden man begiver sig ud på en rejse, er man nødt til at kende slutdestinationen for at kunne navigere. Det er således ikke ligegyldigt, om destinationen er Murmansk eller Cap Verde.

Her kan det være en god idé, at du ser tilbage på, hvad du har med i bagagen af erfaringer på godt og ondt samt stiller dig selv nogle personlige spørgsmål.

Overvejelser

Som udgangspunkt bør du på baggrund af dine hidtidige erfaringer og dine personlige egenskaber foretage nogle personlige overvejelser med det formål at definere de overordnede rammer for dit fremtidige jobmål.

Prøv at stille dig selv følgende spørgsmål:

  • Hvem er du?
  • Hvordan har dit livsforløb været?
  • Hvad kan du?
  • Hvad er dine stærke og svage sider i en arbejdssituation?
  • Hvad vil du?
  • Hvilke job er relevante for dig?